Stage bij Team4Talent

Published On: september 2, 2024

Stage bij Team4Talent

Met het nieuwe schooljaar voor de deur, blikken wij terug op de stage van Sam & Elias.
Zeker nu Elias zich sinds kort T4T consultant mag noemen, van een succesvolle stage gesproken!

Waarom hebben jullie gekozen voor informatica als studierichting?

Sam: In het middelbaar heb ik handel en boekhouden gestudeerd, en de logische doorstroming op mijn school was naar IT & Development. Hoewel ik nooit echt had overwogen om in de IT-sector te gaan, ontdekte ik tijdens die periode een passie voor IT, specifiek applicatieontwikkeling. Het was daarom ook logisch voor mij om daarna informatica te gaan studeren aan de hogeschool.

Elias: Ik heb altijd al interesse gehad in computers en games. Daarom ben ik Informatica gaan studeren.

Hoe zijn jullie bij Team4Talent terecht gekomen?

Sam: Ik heb Team4Talent gevonden door middel van school, op de lijst met mogelijke stageopdrachten. Ik heb informatie opgezocht, en ben de website afgegaan, en was onder de indruk van de werkwijze en bedrijfscultuur die hier heerst, en was ook zeer geïnteresseerd in de aangeboden stageopdracht, dus heb ik besloten om te solliciteren.

Elias: Door de school ben ik terecht gekomen bij Team4Talent.

Op basis waarvan hebben jullie je keuze voor je stageplaats/project gemaakt?

Sam: Voor mij was de stageopdracht het belangrijkste. Ik wilde zeker weten dat ik al enige kennis had van de technologie stack, maar ik zocht ook een opdracht die me zou uitdagen en waar ik plezier in zou hebben. Ik had een voorkeur voor backend development, maar wilde mezelf uitdagen om full-stack te werken. Daarnaast wilde ik graag in een team werken in plaats van zelfstandig een volledig project uit te voeren.

Team4Talent bood een opdracht aan die perfect aansloot bij mijn wensen. Ik kon meedraaien in een development team en werken aan het uitbreiden van nieuwe features in een bestaande applicatie op een full-stack manier. De technologie stack paste perfect bij mijn voorkeuren, met een goede combinatie van technologieën waar ik graag en vaak mee werk, en nieuwe technologieën om aan te leren. De ligging aan de dokken van Antwerpen was ook zeker geen minpunt.

Elias: De opdracht bij Team4Talent leek mij heel interessant. Ook de tools die gebruikt werden, vond ik zeer interessant. Ik heb ook altijd al een voorkeur gehad voor .NET.

Hoe zag jullie stageproject er uit?

Sam: Voor mijn stageproject heb ik gewerkt aan een nieuwe feature in de TalentManager, een evaluatiemanagementsysteem dat de field- en HR-managers ondersteunt bij het opvolgen en correct uitvoeren van de jaarlijkse evaluaties voor de medewerkers van Team4Talent en heel Talent-IT. Dit omvatte het uitbouwen van een systeem om de evaluaties op te volgen, duidelijke schermen maken die het beheren van de evaluaties makkelijk maken, het zo veel mogelijk automatiseren van functionaliteiten, en rapportering inbouwen om altijd een duidelijk zicht te hebben op de evaluaties. Ik was verantwoordelijk voor het implementeren van user stories en het identificeren, analyseren en implementeren van nieuwe functionaliteiten. Ik heb zowel front-end ontwikkeling gedaan in Angular als backend ontwikkeling met .NET.

Voor het uitwerken van deze feature heb ik meegedraaid in het development team en nauw samengewerkt met analisten om de functionele werking van de feature te verfijnen, en testers om ervoor te zorgen dat de feature gebruiksvriendelijk is en foutloos naar productie kan gaan.

Elias: Tijdens mijn stage bij Team4Talent heb ik gewerkt aan twee bestaande interne applicaties: Talent Manager en de MyPortal applicatie. Mijn focus lag voornamelijk op het implementeren van een nieuwe feature genaamd “course management”.
De MyPortal applicatie is specifiek ontwikkeld voor consultants. Hier kunnen zij inloggen en al hun gegevens raadplegen. Als onderdeel van mijn stageopdracht moest ik ervoor zorgen dat consultants een overzicht konden krijgen van alle beschikbare cursussen binnen de applicatie. Ze moesten zich kunnen inschrijven voor cursussen, hun inschrijvingen kunnen volgen en na het voltooien van een cursus een review kunnen achterlaten. Daarnaast moest ik ook de mogelijkheid implementeren voor consultants om zelf een cursus aan te vragen.

In de Talent Manager applicatie wordt het beheer van alle cursussen en gerelateerde gegevens afgehandeld. Dit omvat onder andere het beheer van cursussen, inschrijvingen en reviews. Deze taken worden uitgevoerd door HR-medewerkers en field managers.

Tegen welke uitdagingen zijn jullie gebotst tijdens je stage?

Sam: Een van de grootste uitdagingen tijdens mijn stage was het werken met technologieën die mij nog onbekend waren, maar met wat hulp van de stagementor, en wat zelfstudie ben ik hier altijd wel uit geraakt. Ook was het even zoeken om mijn weg te vinden in de code van het project, sinds het al een vrij uitgebreid project was voor ik eraan meewerkte. Een meer persoonlijke uitdaging voor mij was de dagelijkse meetings en wekelijkse demonstraties, sinds communicatie niet mijn sterkste punt is. Ik vond het een heel goede uitdaging om elke dag aan mijn communicatie skills te werken, en denk dat ik veel gegroeid ben op dat vlak tijdens mijn stage bij Team4Talent.

Elias: In het begin van mijn stage was het even zoeken maar al snel kon ik mijn weg wel vinden. Ook heb ik veel nieuwe technologieën geleerd, wat niet altijd even makkelijk was. Maar over het algemeen ging de stage heel goed.

Heeft de stage voldaan aan jullie verwachtingen? Op welke manier (niet)?

Sam: Ja, de stage heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb enorm veel geleerd, zowel op technisch vlak als op persoonlijk vlak. Ik heb de kans gekregen om aan een uitdagend project te werken, en een nuttige feature uit te bouwen die uiteindelijk vaak gebruikt zal worden. Ook heb ik kunnen werken in een volwaardig ontwikkelingsteam, en werd ik goed begeleid. Tegelijkertijd kreeg ik voldoende vrijheid om zelfstandig te werken, wat me de ruimte gaf om mijn eigen beslissingen te nemen, en verantwoordelijkheid te dragen voor de feature waaraan ik werkte. Deze balans tussen begeleiding en zelfstandig werken was exact waar ik naar zocht in mijn zoektocht naar een stagebedrijf, en heeft me goed voorbereid op toekomstige uitdagingen in mijn carrière als developer.

Elias: De stage heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen. Iedereen was altijd heel vriendelijk en behulpzaam.

Ben jij op zoek naar een stageopdracht in IT komend schooljaar? Heb je alvast wat kennis van .NET of aanverwante technologieën? Neem dan zeker contact op met Joeri, onze competence lead (joeri@team4talent.be)

Share this blogpost